Getest: de Strike Pro Crawfish

PML Pro Staffers Kris & Koen hebben de nieuwste plug van Strike Pro; The Crawfish aan een objectieve test onderworpen.

De Strike Pro Crawfish is speciaal door Strike Pro ontworpen voor de Amerikaanse markt. Om precies te zijn voor de Bass visserij. Op de Amerikaanse wateren komen heel veel van deze zoetwater kreeften voor en de Bass weet deze kreeften te waarderen als een echte lekkernij.

Ook op de Nederlandse & Belgische wateren komen steeds meer van deze zoetwater kreeften voor en ook de Europese roofvissen als; snoek, snoekbaars & baars hebben deze kreeft op het menu staan.

Ondanks dat deze nieuwste (hard bait) plug van Strike Pro speciaal voor de Amerikaanse markt is ontworpen heeft Pike Master Lures er veel vertrouwen in om deze plug op de Nederlandse & Belgische markt te zetten.

PML Pro Staffers hebben deze plug eens kritisch aan de tand gevoeld. Deze plug is door zijn vorm en gewicht van 55 gram minder geschikt om te vissen op stromend water. Door de stroming heeft de plug moeite om zijn balans te vinden. Mede door de uitstekende delen (scharen) heeft de plug de neiging om rond te draaien.

Op water zonder of weinig stroming is de plug uitstekend inzetbaar middels het verticaal- of diagonaal vissen. De presentatie van deze plug is werkelijk uniek en bijna niet van een echte kreeft te onderscheiden.

Dat de zoetwaterkreeft hoog op het rovers menu staat wordt wel bewezen door de goede vangsten op deze plug. Medio november zullen deze nieuwe pluggen dan ook bij de hengelsport zaken te verkrijgen zijn.

Evert Oostdam

Voor meer verhalen. Ga naar: Overzicht