Leon Cramer

Ik zie iedere visdag als een leermoment. En probeer er alles uit te halen om een visdag nog beter te doen dan de vorige keer zonder dat dit afbreuk doet aan de ontspanning en het plezier. Mijn technieken en presentatie te verbeteren in combinatie met de bestaande en nieuwe producten die Pike Master Lures rijk is.

Buiten deze zaken om die het sportvissen mogelijk maken komt het welzijn van de vis op de 1e plaats. Een mooie rover hoe groot of klein dan ook even kort aan het water te ontrekken om te fotograferen, te aanschouwen en weer in het element los te laten geeft voor mij veel voldoening.

Sinds begin dit jaar neem ik weer deel aan het NKSnoekbaarzen, samen met Hans vormen wij het PML/ Strike Pro Team. Gezien de discussies die nogal rijzen mbt het wedstrijdvissen op roofvis zie ik dat er een aantal wedstrijden wel degelijk letten op het welzijn van de vis.

De nieuwe aanpak van het NKS is daar een voorbeeld van waar het gaat om de 7 grootste vissen i.p.v. de hoeveelheid. De Predator Tour pakt het net als de EPC aan als een normale visdag. Vis vangen, meten, fotograferen en weer terug zetten.

Ik denk, wanneer het welzijn van de vis voorop staat en er goede controle is wij ons prima tegen elkaar kunnen meten in wedstrijd verband. Verder hoop ik nog lang van onze mooie hobby te mogen genieten.